When You Start to Like Art…

…det tycker jag den mässan som som pågår just nu skulle heta. Affordable Art heter den nu istället och rent ut sagt så hatar jag det namnet. Konst handlar inte om priser eller pengar, jag tycker inte man ska blanda in eller antyda det. Det är något annat. Och många gånger är det saker man älskar som inte alls kostar mycket medan andra gånger kostar något man gillar osannolika summor. Det senare beror på marknadsföring och tur ovanpå otroliga kunskaper och gudomlig vilja och förmåga, men ja, jag ska inte gå mer in på det nu. Men Affordable Art pågår just nu i alla fall. Åk dit och titta. Det är mycket bra grejer! Själv ser jag min lilla sida som ett litet appendix till mässan. Jag är inte med där utan har min monter är här på sidan. Scrolla ner så ser du det jag har i ateljén.

Just idag kan jag inte lägga upp så mycket nytt. Bara en målning. Det är nämligen så att jag börjat arbeta för utställningen jag ska ha i december. Och de grejerna kan jag inte visa. De får ni se på utställningen. Den ska handa om ikonerna som har dött i år. Det är ju rätt många! Och efter visst tankearbete och efter att ha prövat mig fram och läst på, har jag nu kommit fram till att det kommer att bli abstrakt. Jag är inne på det abstrakta för tillfället helt enkelt. Och jag fortsätter med det. Det känns spännande och lite svårt. Vi får se vart det barkar hän. Det känns som att ge sig ut på en resa lite grann. Här är målningen jag kan lägga ut idag och lite skisser jag gjort i processarbetet.

 

14672836_10153803423372032_1380431362_o
Resan börjar, olja på trä, 80×60 cm, 2016, 12000 kr

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s