Beyond

Jag har ett par olika projekt på gång just nu men fokuserar allra mest på det här med kvinnorna. Det är härligt  att kunna arbeta koncentrerat i ateljén. Men det har varit ganska svårt också. Frustrerande. Jag blir liksom lite arg. På hela alltihopa. Och undrar såklart varför jag håller på med det här då. Det är som om jag måste testa och revidera hela tiden, ta bort allt, riskera att det går åt skogen och det gör det ofta, så många bra målningar som blivit övermålade, för att jag var tvungen att ändra, så blev det liksom värre, och så måste jag rädda det igen och jag kan inte släppa det förrän det är bra. Det är stressande. Lite galet på något sätt. Jag blir inspirerad av andra målare och käpphästar jag har, tänker och funderar på det, testar och provar och gör om och är till slut tillbaka till det som var från början. Fast ändå ändrat. Lite mer klart. Eller det är klart helt enkelt.

Jag har kommit en bit nu. Det känns bra. Jag kallar projektet Beyond.

Sen har jag två andra saker på gång också med det låter jag vara lite hemligt än så länge. En rolig sak hände i veckan också- ett samarbete med en engelsk tjej som möjligen kan innebära Barcelona, London och här. Vi får se?!

Jag har tagit ner tavlorna från Ulvunda slott och leverarat dem till köpare. Utställningen på konsthallen i Väsby Konsthall är också slut och de sålda tavlorna levererade. Det är både lite skönt och lite sorgligt när en utställning är slut.

Jag fick inte vara med på Vårutställningen på Liljevalchs. Visst blir jag lite ledsen av det men inte så att jag gråter. Klart att det hade varit kul att vara med men man vet aldrig vad det är de vill ha. Jag har varit med en gång och det var när juryn var en som jag grymt mycket respekterar och det är jag väldigt glad för.

Jag har funderat mycket på den senaste tiden vad olika människor tycker är konst och inte. Det någon tycker är konst kanske jag inte alls tycker är det och vice versa. Det är bara så. Det är grymt frustrerande i bland. Och man måste hitta ställen där man själv passar in och trivs. Det tror jag att jag har. Och jag forsätter leta.

Ha det gott!

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s