Min protest blir att porträttera de kvinnor det drabbar- om jag så ska göra det i 4 år. Här är allt jag har just nu!

Kvinnans rättigheter och jämlikhet är satta under attack. Det är en obehaglig tid där våldtäkter sänds live på facebook och det bara de senaste dagarna har skrivits nya lagar både i USA och Ryssland som drabbar många kvinnors självständighet och framförallt hälsa och välstånd. Jag blir ledsen och rädd av den här utvecklingen, även om jag ser en styrka och ett rejält motstånd hos många som inte alls vill ha det så. Vi är många som kommer göra vad vi kan för att arbeta mot den här utvecklingen och jag har kommit på mitt sätt att bidra.

Jag har under en längre tid arbetat med att måla, teckna , rita och modellera tjejer. Dels tidigare med min utställning Bortom den manliga blicken på Lidköpings konsthall men jag har fortsatt långt efter det och nu när Trump valdes till president så började jag intensivt med det igen. Jag inser nu varför. Och jag kommer framöver att fortsätta detta arbete och visa er det här samt låta er komma och titta i ateljén någon dag framöver också. Jag tror det är bra att ses live när läget är så här, det är bra att träffas och prata, enas och arbeta tillsammans så känns det lättare och möjligheterna till förändring är större.

Jag kommer alltså framöver att fortsätta arbeta med att porträttera och representera alla de kvinnor som berörs av detta. Vanliga kvinnor som bara borde få leva sina vanliga liv, i självständighet och trygghet, kvinnor och tjejer som vi ser överallt, vänner, systrar, mammor, döttrar. Hon på bussen, i mataffären, på biblioteket, hon som opererar dig, sjunger i ett band, har 14 väninnor, fyra barn, eller ja kort sagt alla alla kvinnor vi ser runt omkring oss. Det är de, vi, som påverkas av de här som händer just nu. Jag vill visa dem, oss. Och jag kommer göra det så länge jag anser att det behövs. Fyra år om det så är.

Jag kommer nu lägga upp de bilder jag har på kvinnor och tjejer i min ateljé just nu. Hör av dig om du vill veta mer eller komma och titta eller så.

 

 

 

o

Och till sist:  Don’t feel- it fight it! Skål för alla tjejer!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s