Such a Nasty Woman- 1 Välkommen på Vernissage fredagen den 1:a september

Bild 2 such a nasty woman-1_edited-1

Such a Nasty Woman -I

Kvinnans rättigheter är satta under attack. Det är en obehaglig tid där våldtäkter sänds live på facebook och det under året har skrivits nya lagar både i USA och Ryssland som drabbar många kvinnors självständighet och framförallt hälsa och välstånd. Jag blir ledsen och rädd av den här utvecklingen, även om jag ser en styrka och ett rejält motstånd hos många som inte alls vill ha det så. Vi är många som kommer göra vad vi kan för att arbeta mot den här utvecklingen och jag har kommit på mitt sätt att bidra.

Jag har under en längre tid arbetat med att måla, teckna, rita och modellera tjejer. Dels tidigare med min utställning Bortom den manliga blicken på Lidköpings konsthall 2015 men jag har fortsatt långt efter det och när Trump valdes till president så började jag intensivt med det igen.

Jag har allt sedan dess valt att porträttera och representera alla de kvinnor som berörs av det som händer i världen just nu. Vanliga kvinnor som bara borde få leva sina vanliga liv, i självständighet och trygghet, kvinnor och tjejer som vi ser överallt, vänner, systrar, mammor, döttrar. Hon på bussen, i mataffären, på biblioteket, hon som opererar dig, sjunger i ett band, har 14 väninnor, fyra barn, eller ja kort sagt alla alla kvinnor vi ser runt omkring oss. Det är de, vi, som påverkas av de här som händer just nu. Jag vill visa dem, oss. Och jag kommer göra det så länge jag anser att det behövs. Fyra år om det så är.

En första chans att få se det jag har gjort hittills kommer nu på Galleri Korn i Hornstull den 1-3 september där de mindre bilder jag gjort kommer att visas. Such a Nasty Woman –I. Senare i höst, i november  kommer del två av denna utställning på restaurang Carousel, Such a Nasty Woman- II, där de större målningarna kommer att visas.

Utställningen pågår från den 1:a september- 3:e september

Vernissage 17-21 fredagen den 1:a september

Öppet lördag och söndag 12-16

GALLERI KORN, HORNSGATAN 147, STOCKHOLM

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s