Det är nice- både med Ateljéskolan Blå Taket och Konstfack!

Att få ha hand om ett gäng jättefina tjejer varje söndag är lite av en ära, samtidigt som det är kul och lite svårt också. Det är så mycket jag vill lära dem. Men så vet jag inte precis hur. Jag provar. Och vissa saker funkar jättebra. Något annat inte lika bra. Inte för att tjejerna verkar tycka att det funkar dåligt men jag märker själv att jag har en agenda, där jag inte bara vill att de ska tycka att det är kul, jag vill att de ska lära sig något, jag vill att de ska lära sig teckna på olika sätt, jag vill de ska lära sig se, inte bara göra det invanda utan verkligen se, och lära sig använda det de ser. Samtidigt får de absolut inte känna sig pressade, eller som om de gör fel eller inte är bra nog. Det är döden för all kreativitet. Tycker jag i alla fall.” Allt är tillåtet och det kan aldrig bli fel. Det är misstagen som oftast blir det bästa”. Det är de som är mina hörnstenar. Och de två sakerna krockar lite i bland med allt det där jag vill lära ut. Det är inte lätt. Men jag lär mig. Och jag hoppas att de kanske lära sig något. Tillsammans har vi i alla fall rätt  härliga eftermiddagar. Hittills har vi pratat om Morandi och Cézanne, Stina Wirsén och Stig Claesson, vi har målat ljussatta frigolitbitar och tecknat utan att titta på papperet, vi har målat frukt, pratat lite om döden (någons släkting hade nyligen lämnat detta liv, så då fick vi prata lite om det), vi har lyssnat på när Anja Tegman Bigrell sjunger och ätit kex och druckit saft. Det är nice.

Och nice är också att gå på Konstfack! inte visste jag att jag var så sugen på att lära mig saker. Inte visste jag att det var så många människor jag inte känner som jag ville känna! Inte visste jag för några månader sedan att mitt liv skulle se så annorlunda ut som det gör nu! Det känns härligt, det känns full speed och det känns som om jag inte riktigt vet vad som händer fast på ett väldigt bra sätt. I november blir det i alla fall utställning på Carousel! Det vet jag! Vi ses då om inte förr!

!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s